Over mij

“De verandering daadwerkelijk in beweging krijgen betekent me kunnen verdiepen en verbinden met daar waar het blijkbaar steeds over gaat: die balans in bewegen, voeding en ontspanning.”

Als kind
Als blij kind sjeesde ik op mijn driewieler door de straat om ervoor te zorgen dat mijn pop, in het zitje dat mijn vader zeer vakkundig had gemaakt, op tijd bij de zandbak was. Want daar zat iedereen al te wachten: de buurkinderen, vriendinnetjes uit de straat en mijn broer. Mijn moeder zat als een liefdevol baken op de rand van de zandbak, met als vanzelfsprekend een picknick bij zich; lenteboterhammetjes (komkommer, tomaat, eitje, sla en een beetje aromat) en zelfgemaakte ijsthee. Haar motto was: iedere dag is leuk genoeg om er een feestelijke dag van te maken.

Sporten
Een liefdevol gezin. En al jong deden we allemaal aan sport. Ik koos voor turnen en roeien. Ook toen ik ging studeren en werken bleef ik veel sporten. Ik trouwde met een wedstrijdroeier en we kregen twee dochters. Toen werd de combinatie van gezin en roeien toch wat lastig. Via het hardloopclubje kwam ik bij toeval in de triatlon terecht. Handig, want nu kon ik de trainingsuurtjes aanpassen aan het ritme van mijn jonge kinderen. Mijn werk als HR-manager paste ik toen de meisjes klein waren aan naar deeltijd.

HR-manager
Nog steeds werk ik als internationaal HR-manager voor dezelfde technische multinational. Dankzij mijn baan heb ik veel medewerkers en teams gecoacht op het gebied van beter samenwerken, gespreksvoering, leidinggeven, trainingen verzorgen, enz. In de loop der jaren werd me steeds duidelijker dat het coachen alleen maar zin heeft als er daadwerkelijk iets in beweging komt. En wanneer je deze beweging daadwerkelijk voelt, kan het zich omzetten naar ontwikkeling, aanpassen en verandering. Dat in beweging komen moet dus wel bewust gevoeld worden, anders gebeurt er niks; behalve dat je een leuke trainingsdag, workshop of wat dan ook hebt gehad.

Goed in je vel zitten
Om echt te kunnen coachen wilde ik verder kunnen gaan dan de bandbreedte van werkgever-werknemer. De verandering daadwerkelijk in beweging krijgen betekent me kunnen verdiepen en verbinden met daar waar het blijkbaar steeds over gaat: die balans in bewegen, voeding en ontspanning. Dát is de basis voor ‘goed in je vel zitten’. Zonder basis bouw je geen solide huis waar je je comfortabel voelt. De invloed van beweging op deze basis is enorm, het zet letterlijk je motor aan.

Leefstijlcoaching en ademen
De keuze voor de opleiding leefstijlcoaching was dan ook voor mij een logische. Inmiddels heb ik ook de opleiding ademcoaching gedaan. Ademen is de basis; een adempatroon vertelt een verhaal zonder woorden. Ongelofelijk wat een simpele ademoefening kan doen voor je energie, slaap, evenwicht, spijsvertering.

Kiezen voor een lach
De ervaringen tijdens mijn jeugd waren overigens niet alleen maar positief; ieder huisje heeft zijn kruisje, ook dat van ons. Inmiddels heb ik geleerd, met vallen en altijd een keer vaker opstaan, dat een traumatische ervaring niet bepaalt wie ik ben. Ik ervaar nu dat ik kan kiezen; kiezen voor een lach die van binnenuit opborrelt en die ik lekker kan laten klinken. Verwonderd zijn als ik naar mijn twee jongvolwassen dochters luister; meestal wijzer dan ik. Het intens gelukzalige gevoel als ik op mijn racefiets door de Hollandse polder rijd. Of wanneer ik in het buitenwater aan het zwemmen ben; het geluid van mijn ademhaling, het gevoel van te kunnen glijden over het water. Dankbaarheid is inmiddels een dagelijks gevoel waar ik niet zonder kan en wil.

Later als ik groot ben?
Later als ik groot ben woon ik op een boerderij op Texel met een paar Walliser Schwarznase (schaapjes), een schuur met verschillende mtb’s, racefietsen, strandfietsen & yogamatten. Er zijn voldoende slaapplekken voor iedereen die wil komen bijtanken, een trainingsschema wil volgen, individueel gecoacht wil worden of zin heeft in een onbekommerde vakantie. Natuurlijk zijn er een paar paardenboxen en er is veel gezonde lucht en ruimte.